Fodformede skistøvler

Naturligvis måtte det komme: Skistøvler, hvor det er selve den hårde plast-skal, der bliver formet efter løberens fod.

En fodformet skistøvle

Det er Fischer der står bag opfindelsen, og Leo som sælger Fischer skiudstyr er naturligvis helt vild med opfindelsen. Man plejer nu godt at kunne stole på, hvad han siger – så der er nok noget om snakken.

Her på uhrskov.dk tester vi støvlerne, og om mindre end 14  dage har vi et resultat af testen.

Noget tyder på, at Fischer rent faktisk har ramt rigtigt med det nye støvlesystem. Det er nemlig stort set umuligt at opdrive støvlerne. De er udsolgt over det meste af Europa – og her troede vi lige, at der var krise.

Mere om Fischer Vacuum Fit støvlerne om kort tid.

 

13 Comments

 1. Martin Thomsen

  Har fået lavet et par Fischer vacuum rc130 , her i Schweiz, og de passer helt perfekt til min fod,- første tanke når man har dem på første gang er- de er sku for små.. men de sidder bare super stramt uden at de klemmer, men som før skrevet- skal det være en fagmand man går til, da det ikke bare er noget plug and play, mine skulle efter et par ture lige blokkes så der blev lidt mere luft til tærene, og så må man ikke spare den formstøbte sål væk når man er igang..

 2. Peter Hansen

  Jeg har selv Vacuum støvler, og de er fænomenale. Jeg kan ellers slet ikke stå på alpinski, da almindelige støvler gør ondt. Jeg har en høj fodryg, men mine Fischer Vacuum passr perfekt. Det tog 3 timer nede i Østrig at få dem lavet, meget imponerende. Man skal dog til en rigtig fagmand, der er mange elementer i at bygge støvlen, inklusiv sål.

  • Thomas Uhrskov

   ja, men anmeldelsen kommer først til næste sæson – og eftersom støvlerne er udsolgt for i år gør det ikke det store. Men allerede nu kan jeg sige, at jeg ikke oplevede at skallen kunne formes ret meget – så støvlens værdi afhænger om ens fod svarer til den læst, som Fischer bruger.

 3. Og vi ventede – og vi ventede …. 😉 Det er ved at være sidste chance inden skiferiesæsonen – please please please

  • Thomas Uhrskov

   Kære Kim!
   Dejligt at du er utålmodig. Men to ting skal du vide. Dels er støvlerne udsolgt i de fleste størrelser over det meste af landet – så du har næppe mulighed for at nå at købe et par i år (man skal dog aldrig sige aldrig). men primært, skal jo lige teste dem før, jeg kan skrive noget kvalificeret. I næste uge er jeg afsted – så der kommer snart noget.

   mvh

  • Thomas Uhrskov

   Ikke at jeg ikke har prøvet støvlerne – men jeg mangler lidt mere, inden jeg kan berette noget kvalificeret.

 4. Hej Giovanni, Thomas er i Østrig og stå på ski så der kan være lidt forsinkelse på svaret – han skal dog nok vende tilbage 🙂
  Mvh Bjarke

 5. Hej Thomas. der står ikke dato for indlæget, men de 14 dage der vil gå før du har resultatet, er de ikke ved at være gået? jeg har selv overvejet at købe sådan et par, da jeg i mange år selv har haft støvler der ikke er 100 % fit. Jeg venter derfor spændt på det resultal.

 6. Servus Thomas
  Engang var “fodformede” lidt et skældsord, men det kan vist ikke siges at gælde i denne sammenhæng… 🙂 Jeg har netop brugt en god del af søndagen med at prøve nye støvler i Nautic i Kbh. og endte med et par fodformede Fischer Vacuum. Det var helt utroligt så bløde de blev efter en tur i ovnen og så var det bare med at få køleposer på og få suget støvlerne fast mod foden. Det virker altså utroligt overbevisende! Så jeg vil gerne “mobbes” med fodformede skistøvler hvis de lever op til den fornemmelse jeg fik idag, når der også kommer ski og sne under 🙂
  Glæder mig til at høre din vurdering…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *