Test af – ZAG Freeride 84

Er det muligt at kombinere carvingskiens skarpe svingegenskaber med fatskiens flow i off pisten?

Min holdning til skistavsstropper gjorde mig i en periode til jaget vildt

JA det er det faktisk! Det konstaterede Uhrskov redaktionen under en to ugers test i østrigske St. Anton og Ischgl i februar 2005. Skiproducenten ZAG, en af de senest tilkomne producenter på det ellers så konservative skimarked, har produceret en fantastisk freeride ski som også sparker røv på pisten. Egentlig kunne man godt tale om en hybrid mellem en ski og et snowboard og ZAGs hoveddesigner har da også en fortid som professionel snowboarder.

Formen på skien er temmelig utraditionel idet skiens skovl, eller spids om man vil, nærmest er formet som Piet Heins super-elipse og meget bred. Forskien er forholdsvis blød hvilket giver skien virkellig gode flydeevner i powder, og da skien tilmed er bred både for og bag flyder den højt i sneen. Man skal dog lige vænne sig til at den drejer skarpt – selv i dybsne med høj hastighed. På hård is var skien faktisk også overraskende stabil, hvilket vi havde frygtet lidt. Mange skipatruljer og bjergguider har valgt at køre på ZAG ski da de næsten kører af sig selv i alle forhold. Det er som at køre med autopilot på og derfor er Freeride 84 også et godt valg for offpistens nybegyndere, da de lette sving og flow egenskaber gør powder og opkørt sne til en leg. Zag freeride er kort sagt en ski, der klarer alle sneforhold, og det er dejligt at se nytænkning og kreativitet gå op i en højere enhed.

Eneste ulempe er måske prisen, for den lille skiproducent i Bourg St Maurice, for foden af franske Les Arcs, bygger alle deres ski med trækerne og der kredses om hver enkelt ski. Udsalgspris hele 6000.- .(år 2005)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *