Snowboard – hvilken fod skal forrest?

Goofy eller regular

På et snowboard står man asymmetrisk, og det betyder, at der er to måder at stå på boardet: Enten med højre fod (goofy) eller venstre fod (regular) foran.

Højre eller venstre - et skub i ryggen afslører din stil

2/3 del af alle snowboardere bruger regular. Hvis du er begynder, kan det være svært at finde ud af , hvilken fodstilling du har det bedst med. Derfor kan du lave en test. Sæt dig på en stol og rejs dig hurtigt, som for at løbe ud i køkkenet og hente en toast, der er ved at brænde på. Det ben, som er forrest, når du sætter af fra stolen, skal også være forrest på boardet. Har du prøvet at stå på skateboard, så bruger du bare samme stilling på snowboardet.

Du kan også stå med paralelle fødeder. Få en ven til at skubbe dig i ryggen – det ben du automatisk sætter forrest, skal også være forrest på bordet.

2 Comments

  1. Hej Thomas
    jeg har hørt at den bedste måde at finde ud af om man er goofy eller regular, er ved at tage et par glatte strømper på og lade sig glide hen over køkken gulvet. den fod man instinktivt sætter forest skal også være forest på snowboardet 🙂

  2. Jeg har hørt om et smartere tricks, om det virker 100% ved jeg ikke. Det virkede ihvertfald på mig. Du skal stå ligesom du skovler sne, sand, jord, aske, eller hvad du nu har lyst til at skovle 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *