Skisokker – værd at vide

Alpine skisokker har ikke noget til fælles med gamle nordiske ragsokker. Moderne skisokker kan bedre sammenlignes med almindelige sportssokker, som skal være bløde og uden sømme. Skisokker skal være temmelig høje, så de rager op over støvlekanten. Eneste ufravigelige krav er, at de ikke må være hjemmestrikkede eller udstyret med broderet mønster: Det giver nemlig mærker på skinnebenet. Frotté sokker er langt at foretrække.

Falke hører til de bedste på markedet

Ryger du for meget, eller har du af anden grund dårligt blodomløb og derfor let til kolde tæer, kan du med fordel investere i særlige sokker med indvævede silke og aluminiumstråde. De er være ekstra varme. Du kan også holde om med at ryge.

Med fare for at lyde som din mor, så her et sundhedsråd: Vask dine sokker i vand, der er minimum 65 grader varmt. Årsag: Skistøvler og skisokker er lige så tillokkende for svampesporer som 5-stjernede hoteller er for os mennesker. Derfor vil dine skisokker opruste til svampekamp i løbet af ganske kort tid. Men som sagt: Dit våben hedder 65 grader varmt vand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *