Skihandsker – værd at vide

Også når det kommer til skihandsker kan du let købe dig fattig. De behøver dog ikke bruge mange penge på handsker, men du skal vide at kolde fingre er den sikre måde at miste lysten til at løbe på ski.

Det eneste ufravigelige krav, du bør stille til dine handsker, er at de er forstærket på indersiden af tommelfingeren. Det er nemlig dér, at skihandsker altid slides i stykker. Det sker, når du bærer dine ski, og glider hånden op og ned langs stålkanterne. Om du køber læder, nylon eller eller Gore Tex belagte handsker er hip som hap – omend læderhandsker har tendens til at suge en del vand. Har du derimod tendens til at svede meget om hænderne, bør du nok overveje om du skal købe Gore Tex. Det er et spørgsmål om stil, smag og pengepung.

Om du vælger læder eller kunststof er lidt lige gyldigt. Jeg foretrækker læder-handsker, selv om de kræver en smule pleje.

Vedligeholdelse af handsker

Du må ikke lægge dine læderhandsker på en varm radiator, hvis de er våde. Gør du det, risikerer du. at de sprækker.
Du gør læderhandsker vandtætte ved at smøre dem ind i speciel hanskevoks. Og selv om det virker underligt, så kan du med fordel gøre det, når handskerne er lidt våde/klamme.
Når du køber skihansker så tænk over hvor lette/besværlige de er at tage af og på. Hvis der er for mange lynlåse og smarte velcro-lukninger bliver du hurtigt træt af dem. De skal nemlig af og på de første hundrede gange om dagen. Keep it simpel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *