På ski i Fjord-Norge

Kun ganske få danske skiløbere er klar over, at der langs de norske fjorde venter puddersne i helt uhørte mængder. De fleste skiløbere og snowboardere kender hovedsageligt til Norges store populære familiedestinationer som Trysil og Hemsedal, men er man indstillet på at køre et par timer mere eller sejle på skiferie, så bør du overveje en af fjord-Norges fantastiske områder.

Vestnorges kystklima betyder kraftige og regelmæssige snefald. Chancerne for dyb pulversne er rigtig god og så vi du ofte have skråninger helt for dig selv. Men en skiferie i Fjord Norge har mere end uforglemmeligt skiløb at byde på. De etablerede skiområder ligger i kort afstand fra idylliske landsbyer eller større byer, og en skiferie i Vestnorge kan nemt kombineres med en byrundtur eller et fjord cruise. Der er masser af udbydere som også tilbyder aktiviteter såsom snesko-ture, kælkning, is-klatring samt ski & sejl. Og så er der er også udmærkede langrendsløjper.

Skiområderne

I Voss finder du to områder, som ligger kun 20 minutter fra hinanden. Det er de største og lettest tilgængelige skicentre i regionen, med gode skiskoler og en lang erfaring med at byde udenlandske gæster velkommen. Der er yderlige to skicentre ved Sognefjorden. Ski Sogn består af to små skiområder med gode indkvarteringsmuligheder.

Mod nord i regionen kan du stå på ski i Sunnmørsalperne ved Strandafjellet Skicenter, et off-piste- og pudderparadis med fjordudsigt. Freeskiers anbefales at rejse også at rejse til Røldal Skicenter i det sydlige Fjordnorge, da der også her venter et meget udfordrende terræn. Andre alternativer i det sydlige Fjordnorge er Sirdal og Sauda, som ligger tæt på Stavanger og Haugesund.

Alpepas, som man underligt nok har valgt at kalde regionen, består af skiområderne Stryn, Stranda, Sunnmørsalperne, Stordal, Ørskogfjellet, Ørsta, Volda og Harpefossen. Et skipas der giver adgang til alle disse skicentre, som både tilbyder fantastiske begynderpister og uberørt puddersne i et af Skandinaviens tyndest befolkede skiområder.

Et godt terræn og gode sneforhold er nogle af de vigtigste ingredienser til en fantastisk skiferie. Sammenlignet med de store steder i Centraleuropa er områderne i Fjordnorge ret små, men de har ofte større højdeforskelle og lange uberørte hang som man har helt for sig selv.

Mange af Fjordnorges mindre områder er særligt velegnede til familier med børn, eftersom de er nemme at overskue og mindre befærdede end mange af de store kendte områder. Områderne i Fjordnorge kan særligt anbefales til fx børnefamilier med forældre der er offpiste skiløbere, da der venter store oplevelser i disse smukke fjelde lige uden for pisten ligger lige ved siden af det etablerede skiområde.

Filed under Ski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *