Lydbøger – underholdningen til skiferien

Turen til skidestinationerne er ofte lang, og i disse moderne tider, er det fristende at lade børnene se et par dvd film på vej på skiferie. Det kan være en rigtig god ide at bryde strømmen af endeløse dvd film med en lydbog.

Der er faktisk ikke noget mere hyggeligt og stimulerende end at få læst en god historie op. Det minder om at læse bogen selv og det styrker vores fantasi og ordforråd.  En del forskning har også vist, at børn som regelmæssig får læst historier op, udvikler et bedre sprog. Det samme gør sig også gældende hos voksne.

Men husk  nu også at holde øjene på vejen. Ikke noget med at lade sig drive væk i fortællingerne.  Der findes et godt udvalg af lydbøger her.

2 Comments

  1. Steen Hoeck

    Vi er far, mor, Katja på 12 og Phillip på 8, hører altid lydbøger undervejs på skiferie – ofte hører vi en sammen eller/og så har Katja en på sin mobiltlf. Vi køber ofte en fysisk udgave da de er nemme at afspille i bilen og fx. Gummitarzan er nok den lydbog Phillip har hørt flest gange. Så jo Netlydbog er fremragende hvis du kun skal høre titlen en gang og at du kan nå det inden for 4 uger og du ikke vil høre det hjemme på computeren. Vi har køber og downloaded vores lydbøger på http://www.altfortalt.dk. De har en god service og gode tilbud. God skiferie ;o)

  2. Mads Frimann

    Fin artikel så tænkte bare på også lige at nævne vores egne gode biblioteker og deres nye forsøg på at komme ind i den digitale verden. det er de nu med hjemmesider som netlydbog.dk og eReolen.dk hvor man henholdsvis kan låne lydbøger og Ebøger ONLINE selvfølgelig. det er super nemt og de har nogle gode vejledninger. og sidst men ikke mindst så er det gratis! 😀

    desuden hører jeg selv en del lydbøger (er 19 år) og kan kun give ret i at det forbrede ens ordforråd og fantasi 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *