Kør selv skiferie – værd at vide

Kører du gennem Tyskland, og vil du overnatte på vejen så køb bogen “Links + Rechts der autobahn”. Den fås på de fleste benzinstationer og gør det let (og billigt) at finde et godt sted at overnatte tæt på motorvejen. Bogen rummer en fortegnelse over samtlige overnatningssteder inden for en radius af 10 kilometer af hver eneste motorvejsafkørsel. Husk mobiltelefonen, ideen er jo at ringe og bestille et værelse en times tid før man ankommer.

Med tre børn, hustru og en millioner tasker og alt for mange ski foretrækker jeg at tage bilen på skiferie

Kør aldrig med skiene ubeskyttet på tagbagagebæreren – det ødelægger bindingerne. En skiboks er guld værd. Dels beskytter den dine ski, dels kan du putte en del af den lette bagage derop. Fyld ikke mere vægt i skiboksen, end der står man må (det står på en mærkat på indersiden), bilens køre egenskaber ændres radikalt, når tyngdepunktet flyttes opad. Med en skiboks på taget skrider du meget lettere ud i glat føre.

Husk snekæder – en absolut nødvendighed (mange steder får du slet ikke lov til at køre, hvis ikke bilen er udstyret med kæder). Køb dem hjemmefra, det er billigere. Også vinterdæk er et must – og skal du til Sverige og stå på ski, så er vinterdæk i perioder påbudt.

Kører man igennem Frankrig og kører man på nationalvejene (landevejene langs betalingsmotorvejen), bør man stoppe på de såkaldte routiers. Det er restauranter specielt for chauffører, handelsrejsende og andre der har deres daglige færd på vejene. Her spiser man meget lækkert og billigt. Og maden bliver serveret efterhånden som de enkelte langborde bliver fyldt op. Glem alt om amerikansk fastfood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *