Kom i form i sidste øjeblik

Sammen med Rikke fra DANSKI har jeg lavet en miniguide til hurtigt at komme i form til skiferien. Læs den her:

Vi kan hurtigt blive enige om, at skiferie er den FEDESTE ferieform overhovedet. Men vi kan sikkert ligeså hurtigt blive enige om, at en skade på turen er det VÆRST tænkelige! Derfor er det næsten for dumt ikke at bruge 10 min. hver dag på træningsøvelser inden afrejse.

Thomas Uhrskov har givet os sine tre, bedste forebyggende øvelser. Efter 17 år på ski, har han efterhånden prøvet lidt af hvert, så vi tror på ham, når han siger, at tre simple træningsøvelser kan gøre en forskel!

Vi har kastet os ud i at teste øvelserne her på kontoret, og vi kan med garanti sige, at ALLE, uanset alder og kondition, kan være med.

Øvelse 1 – Sid uden stol
Sæt dig op ad en væg, men gør det helt uden noget at sidde på. Dine ankler skal være lodrette, lårene vandrette. Sid dér så længe du kan. For hver eneste gang du laver øvelsen, bliver du siddende 10 sekunder længere end sidst. Den virker, du bliver øm, og det er også en del af planen. Tag evt. et håndklæde over skulderne, man kan godt komme til at svede lidt på væggen.

Øvelse 2 – Figurer i luften på ét ben
Fra nu af og indtil du skal af sted, bør du benytte alle tidspunkter, hvor du venter til at lave denne øvelse, som styrker knæet. Stil dig på ét ben og tegn figurer i luften med den løftede fod. Det kan godt være, de andre mennesker ved busstoppestedet eller i supermarkedes-køen kigger mærkeligt på dig og tænker, at du ligner en kluntet balletdanser, men vær ligeglad, for øvelsen reducerer risikoen for knæskader, og det er vigtigere end, hvad andre måtte tænke. Stå på ét ben i mindst ét minut, og byt så til det andet ben.

Øvelse 3 – Arvestykke hop
Læg et grimt arvestykke på gulvet. Arvestykket kan være en tallerken, et maleri eller måske en grim hæklet pude. Stil dig nu bagved genstanden og hop henover den. Efter et par hop frem og tilbage stiller du dig ved siden af rædslen og hopper nu fra side til side. Skulle du blive så træt, at du ikke kommer helt over, men træder ned igennem maleriet, så gør det ikke så meget – det var jo alligevel grimt. Har du ikke et arvestykke, kan du købe nogle af mine (Thomas Uhrskovs) DVDér eller min nye bog og hoppe henover dem – men i givet fald skal du hoppe højt, for det vil være synd, hvis noget går i stykker.

 

Lav alle tre øvelser minimum to gange hver dag frem til skiferien. Hvorfor? Fordi du kan!

Først den dårlige nyhed: Hvis ikke du allerede er godt igang med træningen og har været det længe, så er du alt, alt for sent ude. For selv om du godt kan træne muskler og kondition op på ganske få uger, så halter sener og led bagefter. Faktisk er det først efter tre-fire måneders træning, at dine ledbånd er målbart stærkere.

Men her kommer den gode nyhed: Du kan stadig få effekt af ski-træningen, også selv om du lige nu er på helt bar bund. I det mindste kan du sikre dig at få overstået tredie-dags-ømheden her i Danmark og ikke på skiferiens tredie dag.

Se mere fra DANSKI på danski.dk

Filed under Ski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *