Gad vide hvordan mit liv var blevet…

TU nyhedsværtI går var jeg i Go’ aften Danmark hos min gamle ven og kollega Jes Dorph-Petersen. Det var meningen, at vi skulle tale om de nye ski-programmer, som i øjeblikket vises på TV2 Fri. Men pludselig sagde Jes:

Du kunne jo egentlig have endt med at lave noget helt andet – prøv lige at se her!

Og så viste han (til min store overraskelse) et 20 år gammelt klip fra TV2 Nyhederne. Det var dengang, jeg en kort overgang var studievært på Nyhederne. Den gang der var krig i Bosnien, og den gang man gik i væg-til-væg jakker. Hold op hvor er det dog længe siden!

Vi havde derefter en kort snak om, hvordan mit liv mon ville have formet sig, hvis jeg var blevet i nyhedsværtsrollen. Men det var en snak på TV og derfor en ganske kort snak. Jeg nåede at sige, at jeg helt sikkert ville have været lige så glad for at være blevet nyhedsvært, som jeg har været for at være “ham i den gule jakke”.

Da jeg kom hjem, kom jeg til at tænke på Dan Gilbert, som er professor i psykologi. Han har undersøgt, hvad der gør os lykkelige, og han har ført bevis for, at vores lykke-niveau er temmelig uafhængig af, hvad der sker i vores liv. Det er provokerende, når han hævder, at vores lykkefølelse er den samme, uanset om vi vinder i lotto eller bliver lammede efter en bilulykke. Men der er nogle vigtige pointer i hans undersøgelser.

Lytter man til Dan Gilbert, lærer man at holde op med at sige, hvis bare jeg havde xxx, så havde mit liv været meget bedre, for så….

Da jeg kørte hjem fra Go’ aften studiet kunne jeg naturligvis ikke lade være med at tænke på, spørgsmålet fra Jes: Hvordan mit liv mon havde været, hvis jeg var blevet i den brede jakke og havde brugt min og din tid på at fortælle om folketingsvalg, hungersnød, rumrejser og slagtede giraffer.

Min konklusion blev, at det nok også havde været sjovt – men jeg havde næppe haft 5-7 gule ski-jakker hængende i kælderen !

Se indslaget fra Go’ Aften her. Hvis du ikke har et TV2-play abonnement, skal du sende en sms til 1234, hvor du skriver “DANSKI”, så får du en gratis abnonnement i to måneder.

Se Dan Gilberts meget interessant indlæg om psykologisk immunforsvar og syntetisk lykke her.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *