Drop snemeldingerne

IMG_8099

I Japan er vejene ofte omkranset af tre fire meter høje snemure. Da vi fandt ud af, at vores guide havde snowbord med, syntes vi det var bedst at bruge ham som vægdekoration. (Foto: Sixpence Production)

Jeg følger aldrig med i snemeldinger! Som i aldrig.

Hold dig fra granskning af snemeldinger! Som både Peter Tanev og alle vi andre ved: vejret er omskifteligt, og vejret i bjergene er hyper-omskifteligt. Det kan kun gå galt.

Jeg kender gode og fornuftige mennesker som vælger at modtage daglige snemeldinger i mange uger, inden de skal på skiferie. De lægger sig nærmest selv op i skafottet blotlagt og åben for lidelse. De ender med samme frustration, som når man bruger et blinklys som læselampe.

Lad og tage det skematisk:

Ingen nedbør og plusgrader:  – Åh nej det er den forbandede globale opvarmning. jeg sælger mine ski og graver ud til en svømmepøl i baghaven.

Ingen nedbør og minusgrader: – Åh hvor godt, nu kan de lave kunstsne. Åh nej ikke alene bidrager det jo til den globale opvarmning, men kunstsne er super glat at køre på, jeg brækker benet og har dårlig miljø-samvittighed.

Nedbør og plusgrader: – Åh for helvede når der nu endelig kommer noget ned fra oven, hvorfor skal det så være regn. Regnen skylder den smule sne, der var, væk.

Nedbør og minusgrader: – Åh hvor fedt det sner. Det vælter faktisk ned! Men åh nej, der er jo hele 16 dage til jeg skal afsted. Sneen kan nå at smelte mange gange inden. Forbandede globale opvarmning. Bare jeg var på ski lige nu – og ikke her, hvor jeg er!

Vi lærer det hele tiden: af forældre, at skolelærere, af hinanden, af medierne og af hvem som helst. Vi skal måle, veje og vurdere alt. Vi skal vide besked og bedømme det, vi ser. Jeg tror det er en fejl. Jeg tror, vi kommer længst med færre bedømmelser og mere nærvær. Jeg ved, at det gælder på pisten, hvor du lærer hurtigere, hvis ikke du hele tiden bedømmer dig selv. Jeg tror også det gælder ventetiden, inden du rammer pisterne. Derfor drop snemeldingerne for du kan alligevel ikke ændre på sneforholdene. Tag istedet og nyd ventetiden, det bliver den kun kortere af.

… desuden er der sne på vej i weekenden

Filed under Ski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *