Bog

Kunsten at skrive en god mail

En roman som gør dig bedre til at skrive mails og undgå konflikter._I5X9066

Jeg er nok mest kendt som TV-vært og ski-ekspert, men jeg holder ligeså meget af ord, som af sne. Derfor har jeg skrevet en lærebog om at skrive mails – forklædt som roman.

Bogen hjælper dig til at undgå de klassiske mail-faldgruber og præsenterer syv grundlæggende skriveråd:

Det handler om respekt for modtageren, om klare, korte og direkte budskaber, om evnen til at holde følelser ude, om at luge skjulte budskaber ud, om ikke at råbe, om ikke at rejse unødige spørgsmål og om evnen til at fokusere på modtagerens behov frem for egne.

Du får, gennem historien om Malene og hendes forelskede nabo, helt konkrete anvisninger på, hvordan du let kan ændre en dårlig eller uklar mail til en mail, der bare virker, og som er overraskende let at skrive.

Jeg fik ideen til bogen efter at jeg sendte en katastrofe-mail til mine børns skole:
Jeg indledte med at kalde medlemmerne af skolebestyrelsen for “hjernedøde”, og så undrede det mig, at vi ikke fik gang i en konstruktiv dialog. Da jeg var færdig med at skamme mig, begyndte jeg at analysere, hvorfor overraskende mange mails enten ikke virker – eller virker stik imod hensigten.

Med bogen følger et computerprogram, som hjælper dig, når du efterfølgende skal skrive mails.

Det er ofte svært at omsætte ny lærdom i praksis. Mest fordi vi glemmer, det vi lige har lært. Computer-programmet sikrer, at du husker det lærte.

Hvorfor har jeg skrevet bogen i roman-form?

Fordi skriveråd og gode tips i lærebøger ofte bliver set som postulater og dermed fejet til side! Jeg har forsøgt at finde en anderledes fortælle-ramme, som går lidt dybere og dermed giver plads til diskussion, uenighed og måske nye erkendelser. Desuden ville jeg kede mig ihjel, hvis jeg skulle skrive en traditionel lærebog!

Køb bogen her