Skitips til familiens skiferie

Der er mange egnede destinationer at vælge imellem, og en lang række faktorer, der skal overvejes, når man planlægger familiens skiferie. Her har vi samlet nogle nyttige tips til at hjælpe dig med at planlægge den ideelle skiferie for dig og din familie.

Hvornår skal I rejse?

Julen, nytår og påsken er de mest populære og dyre uger af sæsonen, og er sammenfaldende med skolernes ferier. Derfor er det vigtigt at booke forude. Skiløbere med børn i pre-ski alder bør booke lavsæsonens uger – i januar, marts og april (undtagen påske), når indkvartering og priserne er lavere. Marts og april er varmere, med indeholder mere dagslys, og er derfor at betragte som mere børnevenlige. Snak med dit rejsebureau omkring hvornår de anbefaler, at du tager på ferie med børn, på de forskellige destinationer.

Hvor skal I bo?

At bo i en hytte (chalet) er en god mulighed hvis flere familier rejser sammen, og man får hurtigt alt det sjove af en uge lang sleepover og ingen bekymring om at ødelægge skiferien fra andre, da I kun er jer selv. Hotellerne vil derfor kun være at anbefale, hvis børnene allerede er nået i teenagealderen.

Hvad med pasning af de mindste?

Mange rejsearrangører tilbyder forskellige form for børnepasning – private barnepiger, babyudstyr og engelske vuggestuer. Det er alt afgørende, da efterspørgslen efter disse tjenester er høj, at booke i rigtig god tid. Nogle tilbyder også gratis børnepasning eller overvåget børneunderholdning, på udvalgte tidspunkter i løbet af jeres ferie. Overvej dette på forhånd og planlæg hvornår og hvem, der vil få brug for disse muligheder. Selvom ferien er med børn, så må man også gerne planlægge mor og far-alene tid.

Hvad med udstyret?

At købe nye skitøj til hele familien er dyrt, og det kan være en ide at købe brugt eller låne af familie og venner til de mindste /førstegangs skideltagere. Tøjet skal være vandafvisende, og man skal ikke sjuske med tilbehør såsom hatte, handsker, beskyttelsesbriller og vandtæt fodtøj.

Tid brugt på at stå på ski

Aktive børn elsker vinterferien, men de er ikke van til den træthed og kulde som de kommer til at opleve, og kan ikke ligesom voksne, udholde denne. Naturen kan derfor tage hårdt på dem samtidig med at de befinder sig under fremmede himmelstrøg i mærkeligt tøj. Det er derfor vigtigt ikke at presse alle til at stå på ski, og gerne planlæg en stigning i tiden brugt derpå, i løbet af turen. Fortæl også gerne omkring planerne, så de kan se frem til afslapning senere på dagen.

Filed under Ski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *