MR Scanning og skiskader

MR Scanning – en sikker vej til den rette behandling/genoptræning. Og husk: Det offentlige betaler for privat behandling, hvis ventetiden er for lang.

Man kan ikke altid være helt sikker på, hvor stor en skade man har pådraget sig, men Ved en MR-scanning kan man undersøge om der er sket skader på led, knogler, sener og muskler. Får du MR scannet en sportsskade som fx. en skiskade, så kan du nogle gange slippe for unødvendige kikkertundersøgelser 0g hurtigt få den rigtige behandling og genoptræning. MR-scanneren er lægernes nyeste hjælpemiddel til at se ind i kroppen. Scanningen kan give detaljerede billeder af kroppen så man helt nøjagtigt kan se skader på knogler, brusk, ledbånd, korsbånd, menisk, muskler og sener. Man kan tydeligt se skader som f.eks. væskeansamlinger, revner, overrivninger, knoglebrud og brusklæsioner. De magnetfelter og radiobølger som anvendes i MR scanneren er fuldstændig uskadelige, og scanningen er smertefri. Billederne fra scanningen kan give lægerne eller fysioterapeuten vigtige og meget brugbare informationer om, hvor der skal sættes ind.

Mange mennesker skal vente mere end 2 måneder på en MR-scanning i det offentlige sygehusvæsen, så i mange tilfælde kan det betale sig at få lavet en scanning selv. En MR Scanning varer 45 minutter og koster omkring 3500 kr (2.500 for skiklubmedlemmer) inkl. rådgivning. Behandlingen betyder, at du meget hurtigere kommer i gang med den rigtige behandling.

Loven giver i dag patienterne ret til behandling hos Tesla MR-scanning, hvis man er henvist til MR-scanning, og der er mere end 2 måneders ventetid på det sygehus, man er henvist til. Dette er meget ofte tilfældet.

Du kan læse mere om MR scanninger og evt bestille en tid på  www.tesla.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *