USA

Der findes mange hundrede skiområder og liftsystemer i USA. De fleste er små steder med 5 – 10 lifter, og mærkeligt nok finder man slet ikke megaområder som de franske med over 200 lifter. Der hersker en hyggelig atmosfære mange steder, og folk kommer for at stå på ski, ikke for at blive solbrændte og drikke cappuccino.
De fleste skiløbere er lokale, og man møder sjældent store guidede grupper eller charterturister på de små skiområder. Det betyder ikke, at skiløbet er kedeligt, tværtimod giver lifterne adgang til et spændende terræn med færre præparerede pister og masser af udfordrende skiløb i store bowls og stejle skove. Pisterne er markerede med farver som i Europa, men derudover finder man også markerede off piste ture, som går under betegnelsen diamond eller double diamond, hvor selv de bedste skiløbere kommer på en hård prøve. Alle skiområder er afgrænsede, og det er ulovligt at stå uden for disse afmærkninger. Det er nok de færreste, som ikke vil finde nok udfordring på det officielle skiområde. Sne er der som regel masser af, store frontsystemer fra Stillehavet forsyner de vestlige egne med tør og kold sne i rigelige mængder vinteren igennem.

Den bedste sne falder i Rocky Mountains, og i staterne Utah og Wyoming vil pudderspecialister finde verdens tørreste og letteste puddersne. Rocky Mountains er den største bjergkæde i Nordamerika, den starter i New Mexico og fortsætter mod nord langt ind i Canada, men mange andre steder dukker større og mindre bjergkæder op af kontinentet. Der findes næsten ikke den stat, som ikke har en eller anden suspekt skilift. Selv på Hawaii kan man stå på ski ned af Kenau vulkanen.  Men de seriøse skiområder finder man først og fremmest i det vestlige USA, Canada og enkle steder i New England på østkysten.

Sierra Nevadabjergene i Californien byder på udfordrende skiløb i området omkring Lake Tahoe, selv om det måske ikke er det staten er blevet kendt for. Længere mod nord er der suverænt skiløb på Mount Hood i Oregon og på flere af skiområderne i staten Washington. På toppen af kontinentet ligger Alaska, hvor verdens absolut vildeste bjergsider ligger begravet i oceaner af sne og manifesterer sig som den ultimative legeplads for de få udvalgte, som har råd til at tanke helikopteren.

Filed under