Frankrig

Frankrig har mange gode skiområder, der tilsammen opererer med over 4000 lifter. Set med danske øjne er de meste kendte nok Tignes, Val d’Isere, Alpe d’Huez og Val Thorens. Men der findes mange andre steder som byder på suverænt skiløb og en atmosfære, som man ikke finder i de moderne satellitbyer.

La Grave og Chamonix er kendt for at have Europas bedste off piste muligheder og noget af det bedste lift baserede skiløb i verden, men det er forbeholdt eksperter. Begyndere vil få mere ud af en skiferie til en destination med flere lifter og præparerede pister. De danske rejsebureauer arrangerer ture til ca. 25 franske skidestinationer og mange års konkurrence har presset priserne i bund.

De fleste bureauer har guider på stedet og tilbyder skiskole med danske instruktører. Er man lidt mere eventyrligt anlagt, er der mange muligheder for selv at arrangere sin skiferie, men det er svært at konkurrere med rejsebureauernes priser.

Til gengæld kan man vælge at rejse til små ukendte steder, hvor man kan opleve den franske kultur på nært hold. Den franske gastronomi er en af de store sidegevinster ved at holde skiferie i Frankrig.

Regionerne Haute Savoie. Savoie og Isére har hver deres specialiteter og i supermarkeder kan man ofte købe regionale delikatesser og vin af høj kvalitet.

Filed under