Trysil

Trysil ligger på grænsen til Sverige, og er et af de største skiområder i Norge. Trysilfjeldets 3 sider byder på interessant skiløb for alle, og det stabile vinterklima gør Trysil til en forholdsvis snesikker destination. På den øverste del af fjeldet finder man åbent terræn, men hovedparten af de 61 km pister ligger i skoven. Området tilbyder desuden afterski og 120 km langrendsløjper, hvoraf 3 er belyste. Man kan endvidere forlyste sig med kanefart, hundeslædeture og andre aktiviteter for børn og voksne. En af de store fordele ved Trysil er indkvarteringen – her er mange gode ski-in-ski-out muligheder. Sagt ganske kort: Der er mange gode grunde til at Trysil er en af danskernes foretrukne ski destinationer. P.S. og nogle af pisterne er ganske stejle, så tro ikke at det kun er begyndere, der tager til Norge!

Filed under

11 Comments

 1. Annelise Dagø

  Junior, farmand og jeg tog afsted på juleferie i Trysil, hvor vi boede på Radisson Blue Resort. Vi havde valgt en luksus-lejlighed på 45 m2, og den var super. Flot udsigt til løjperne og fantastisk sted. Jeg står ikke på ski, da jeg har brækket ryggen, men det skal selvfølgelig ikke afholde mine “drenge” fra at opleve glæden ved ski og sne og ikke mindst snowboard for juniors vedkommende (om aftenen, når farmand var flad).

  Vejret var meget svingene fra 0 til -19 grader og vi var så heldige, at der de sidste 3 dage var blå himmel og masser af sol, så vi oplevede Trysil som det flotteste bedste sted at stå på ski.

  Man skylder sig selv at tage en personlig guide-undervisning, hvis man er grøn – det gør at der hurtigt kommer styr på skiene – og det gjorde at selvom musklerne var ømme på drengene så var det det rene Ingemar Stenmark at se på, når de kom susende. Blev ganske overrasket mange gange over hvor hurtigt og prof. det så ud, da jeg jo havde den fine fornøjelse af at tage billeder.

  Prismæssigt er Norge simpelthen så dyr, at man tror det er løgn. Og den får lige en ekstra tand på Trysil, hvor alt er afsondret, og man bliver nødt til at købe der. Så skal vi afsted igen, tror jeg nok lige at vi vil overveje om man ikke skal i en hytte istedet for og så selv tage mad med hjemmefra. En pizza kostede kr. 180 – en burger det samme – og sodavand kr. 40. Det er nok lige at stramme den overfor turisterne, hvis man vil have de skal komme igen samme sted.

  Ellers kan Trysil varmt anbefales – dejligt sted, nemt at leje ski-udstyr og få det byttet – og der er kun smil og glad stemning overalt.

  Hilsen Annelise årgang ’68, Claus årgang ’65 og Junior årgang ’00

 2. Jørn Therkelsen

  Vi er lige kommet hjem fra 7 fantastiské dage i Trysil. Vi, det er, os 2 gamle, mig og min kone, Annette, og vores 2 piger og vores svigersønner,og 5 børnebørn, i alderen fra 5 til 13 år. Så det var jo skiløb på mange nivoer, men det var ikke noget problem i Trysil, der var til alle. Det var i uge 8 vi var der. og der var rigtig mange mennesker, men trods det var det ikke megen ventetid, ved liftene.
  Iindkvarteringen var oså helt i top, med sauna og spa. Jeg kan kun sige som børnene.”Trysil er et fedt sted”
  Hilsen Jørn. Årgang 42.

 3. Jørgen Petersen

  Vi var i Trysil i uge 5 med fint skiløb og masser af hygge om aftenen, dog blev det lidt koldt de sidste par dage, men husk lige at tanke norsk diesel, den danske er er kun sikret til -20 grader, så der var ret mange som havde problemer med at starte bilen da det blev rigtigt koldt og som andre skriver det er sgu dyrt at spise ude, men så kan vi jo trøste os med at det ikke er hele året vi skal leve med de høje priser.

 4. Hej Andre Berger
  Ang. det med de 30 NOK for at kører ud af Højfjellsområdet så kan du bruge dit nøglekort nede ved bommen – så er det gratis ;o)

 5. Vi er en familie på 4 som lige nu (uge 5) er i Trysil for første gang. Her er super forhold med god sne, og passende temperatur omkring -5/-10. Det er dog en smule koldt og overskyet på toppen (uge 5), men rigtigt fint nede i træerne. Her er stadig god plads på pisterne, og ingen ventetider.
  Trysil er et rigtigt godt sted for en familie med blandede niveauer. Her er for det meste mulighed for at kombinere en sort/rød med en grøn/blå der går på tværs, og så mødes man igen i bunden af liften. De 3 sider rundt om fjeldet gør at der er masser af underholdning til en hel uge, hvilket ellers kan være svært at finde i Norge. Børnene elsker at udfordre de voksne med små listige skovture udenfor pisterne. Trysil må være det perfekte sted for for letøvede og virker faktisk helt ok for øvede. Ulemperne er de norske restaurant priser, og den manglende sol sammenlignet med alperne, men absolut køreturen værd.

 6. Andre Berger

  Vi holdt julen 2011 på Moutain Resort nyt hotel på Højfjellsområdet. Hotellet er super trods lidt begynder fejl, men området er desværre for “grønt” og du bruger derfor lidt for megen tid på transport stykker for ikke at nævne at det koster 30 nkr hver gang du kører ud af Højfjellsområdet. Men kommer du først over på Turist og Høegga siden så er der mange fine løjper for den let til den mere øvede skiløber. Medbring alt hvad der hedder mad og drikkelse (specielt alkohol) da priserne er vanvittige. Rygere skal ligeledes huske at købe cigaretterne på færgen for ellers koster en pakke 95 nkr.! Godt man har smidt den vane forlængst! Nå tilbage til området super hyggelig by og mange indkøbsmuligheder hvis du ellers har råd! Juletræ ligger på 5-600 kr! Elsker Norge trods deres priser er perverse!

 7. Thomas Jakobsen

  øverst i artiklen skirver i at der 61 km pist og 0 km grønne, men senere skriver i at der er 70 km, en lille fejl.

 8. Maria Louise Eilers

  Trysil er et fantastik sted, man kan tage afsted og få masser af gode oplevelser på ski hele familien, også selv om man er på hvert sit niveau.
  En ting man ikke skal snyde sig selv for, når man er i Trysil, er en gang SUPPEGJØK i Skihytta. Et halvt franskbrød fyldt med suppe, godt, sjovt og anderledes.
  God tur til Trysil og velbekomme:-)

 9. Anders Poulsen

  Et godt råd til alle danskere der selv kører op til Trysil i bil : når vi nu ankommer til ski området og har fået udleveret vores nøgle til hytten, så husk lige at tage snekæderne på bilen – lidt surt at vi alle sammen sidder fast på vej af bjerget til vores hytte. taler af bitter erfaring, man kører bil i 10 – 11 timer, og bruger så lige 2 timer ekstra for at komme 1 – 2 km. op til hytten, fordi vi alle sammen lige skal prøve uden snekæder på :). tror nordmændene bruger hele vinteren på at grine af os, i deres traktorer for at få os fri… Vh. Anders “trysilfan” Poulsen

 10. Trysil er et supert skisted både på grund af de 3 fjellsider men også personalet om den generelle holdning deroppe.
  De 3 sider på fjellet gør at der næsten altid er godt vejr på en af siderne da de ligger i læ af hinanden. Dvs blæser der på turistsiden er der ofte stille på fageråsen-siden.
  Herudover er alt der personale vi har mødt super flinke og hjælpsomme. Et dejligt sted som vi vender tilbage til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *