Obergurgl

Man kunne godt tro at tjenerne i Ober-gurgl har kronisk dårlig ånde og derfor er nødt til at anvende mundskyllevand for at holde på gæsterne. Sådan forholder det sig heldigvis ikke. ötztal fik et stort come back efter det arkæologiske fund af fortidsmennesket ötzi med en alder på godt 5000 år. Skisportsbyerne i ötztal har for alvor kunnet mærke den internationale interesse omkring ötzi og det har betydet noget for turismen i Obergurgl. Byen er en af Østrigs højest beliggende skisportsbyer og her finder man altid sne. På den anden side af ötztal finder man det store kendte skisportssted Sölden og de to gletschere Tiefenbach og Rettenbach med skiløb året rundt. Obergurgl egner sig rigtig godt til familier med børn, da man ikke må køre i bil i byen. Langrendsløbere kan benytte løjperne i bunden af dalene.

Filed under

5 Comments

 1. Nicholas Durin

  Her på hjemmesiden står at der ikke er nogle danske rejsebureauer som rejser til Obergurgl. Men det er ikke helt sandt. Faktisk er der et par stykker: Eksempelvis ‘Tellus rejser’ og ‘Dansk Bilferie’. Men ellers er det meget let selv at bestille ophold via Obergurgl’s hjemmeside og turistkontoret. Kørsel fra København til Obergurgl i bil via færgen Rødby-Puttgarden tager ca. 13-14 timer. Rigtig god tur…!

 2. Inger Friis

  Min mand og jeg har adskillinge gange været i Obergurgl med vores søn, svigerdatter og deres 3 børn. Det har altid været helt fantastisk. Byen ligger oppe i skiterrænet, så man behøver slet ikke sin bil. Vi har de sidste gange fløjet til Innsbruck og taget med en shuttlebus til Obergurlg, det fungerer fint. Jeg står ikke på ski, men der flere “winterwanderwege” , så der er også gode muligheder for os, der ikke står på ski til at få gode og smukke oplevelser. Kan kun anbefales. PS vi bor hos Broser, der har nogle udmærkede ferielejligheder med flot udsigt. og de er til at komme i nærheden af prismæssig.

 3. kirstine pedersen

  Vi er nogle stykker der meget gerne vil til obergurgl, men kan ikke finde nogen skiselskaber der har det. Er der nogen der kan hjælpe mig??

 4. Nicholas Durin

  Har været i Obergurgl godt 20 gange i perioden fra 1985-2008. Området er et kompakt skiområde der reelt består af to sammenhængende skiområder (Obergurgl-Hochgurgl). Pisterne har stor variation i sværhedsgrad og området er meget højalpint. Sneen er altid krystalklar og knasende tør. Jeg har aldrig oplevet regn på en skiferie i Obergurgl, tværtimod skinner solen ofte på en knaldblå himmel. Obergurgl er indbefattet af begrebet ‘smukt skiløb’. Prisniveauet er i den høje ende, men du får kvalitet for pengene, ingen liftkøer og pulversne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *