Mauterndorf

Mauterndorf ligger i Østrig. Her ligger flere sammenhængende skiområder. De byder tilsammen på over 200 km pister betjent af 50 lifter.

Skiområderne ligger mellem regionerne Lungau og Lungo. Lungau-områderne hedder Grosseck-Speiereck, Katschberg-Aineck og Fanningberg, mens Lungo-området også inkluderer Obertauern. Der er altså rigtigt mange kilometer piste at finde ved Mauterndorf.

Grosseck-Speiereck har i alt 50 km pister fordelt på 23 km blå pister, 17 røde pister og 7 km sorte pister. Katschberg-Aineck byder på 70 km pister, fordelt på 10 km lette pister, 50 km middelsvære pister og 10 km svære pister. Fanningberg består af 41 km pister hvoraf hele 18 er lette pister og 22 er middelsvære. Endelig dækker Obertauern 100 km preparerede pister heraf 60 km blå pister, 36 km røde pister og 4 km sorte pister.

Området har med sin klare overvægt af blå og røde pister en umiddelbar appel til de letøvede og øvede, men der er også en god portion pister i sort kulør særligt omkring Katschberg-Aineck. På grund af den høje beliggenhed er snesikkerheden i områderne generelt høj.

Filed under

1 Comment

  1. Kurt Larsen

    En overset perle. Vi (familie med 2 voksne børn) var i St.Margarethen i uge 7, 2017. Boede i en 2. plans lejlighed ca. 100 meter fra lift, men kunne køre næsten til hovedøren når vi skulle hjem. Egen skikælder med både vaskemaskine og tørretumbler, samt parkeringskælder. Vi havde købt Salzburg Superski card, da Katschberg kun har 70 km. pister og vi ville køre rundt til en del af de omkring liggende ski områder. Det blev kun til Flachau om lørdagen på vej ned og så ca. 1,5 dag i Obertauern (ca. 15 km væk)fordi Katschberg var så godt. Jeg vil sige at alle 70 km pister er brugbare og rigtig mange af dem endog perfekte for os d. v. s stor faldhøjde (over 1000 m.) brede og lange. Specielt skal pisten A1 nævnes, 6 km lang med en faldhøjde på 1150 meter og ca. 50 – 100 meter bred. Første gang jeg har været i et ski område hvor jeg nød at køre på samme pister mange gange (jeg løber ca. 60 km pister om dagen). Derudover er der mange hyggelige spisesteder og alle (den vi var på) havde servering af tjener. Alle væsentlige lifter er af hi-speed typen (stol eller kabine og den sidste gamle stolelift fra st. margerethen bliver udskiftet til kabine fra sæson 2017/18. Selvom vi var afsted i uge 7 har vi ikke brugt 15 minutter samlet i liftkø. Talte med en flok Østrigste pensionister som stod på ski hver dag i hele sæsongen når vejret var godt og de valgte Katschberg ca.6 ud 10 gange selvom de også havde Salzburger super ski card. Området er mest røde pister, men pga. de brede pister, skal man ikke have været mange gange på ski før man kan komme rundt. Sort er der ikke meget af 3 stk. pister som er ok sorte og vi (mig og ungerne) fik da slået hastigheds rekord. Hver morgen varmede vi op på en sort pist og var hver dag ned af den som de første, det fås ikke meget bedre.
    Mvh
    Fam. Larsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *