Hemsedal

Hemsedal ligger midt i den sydlige del af Norge og er kendt for være rimmelig snesikker allerede fra midten af november og frem til starten af maj. Skiområdet har en faldhøjde på 800 meter, hvilket er ret meget for Norge. Her er varieret skiløb i skov og store gryder over trægrænsen. Her er godt skiløb, også for dem der har prøvet det en del gange. Begyndere og familier er meget velkomne i Hemsedal, hvor der er gratis liftkort til børn under 7 år og mange aktiviteter for børnefamilier. Hjelme udlånes gratis, øvede skiløbere vil finde masser af udfordring på de sorte pukelpister samt på worldcup banen fra toppen af Totten fjeldet. Der er også mange gode off piste ture i skoven. Og for dem, der kan lide at gå i store jakker, er der også en snowboardpark med aktiviteter hele vinteren. Hemsedal har tillige 220 km afmærkede langrends løjper, der snor sig rundt i dalen og op på fjeldet.

Filed under

4 Comments

 1. Karin Jakobsen

  Hej. Vi skal nu til Hemsedal i 2016 igen. Tror vi har været der 6 – 7 gange. Vi er 3 børnefamilier, og vi skal bo oppe i vesterstålen. Super glad for at være der oppe – det er bare desværre hammer dyrt, og man skal helt sikkert tage mad med hjemmefra da norske priser er til at blive syge af 🙁

 2. Michael Jensen

  Vi har været 2 gange i Hemsedal (2011 og 2012) begge gange i uge 7 og det kan varmt anbefales, vi var 2 voksne og 3 børn afsted.
  alle pister og lifte var åbne og vejret var ok, deres liftesystem fungere perfekt, der er stort set ikke ventetid selvom man er afsted i uge 7.
  pisterne er både til nybegynderen og den øvede, der er ikke meget stejlt skiløb men en del sorte pukkelpister (sjovt).
  Vi boede i Alpin Lodge og det kan kun anbefales, de ligger lige ved pisterne og alle pister ender samme sted nemlig lige ved Alpin Lodge.
  Fint sted prøv det… 😀

 3. Jeg havde for 2 år siden en super god tur til Hemsedalen, det var dog sidst på sæsonen, men det var kun en fordel for en nybegynder som mig. Vejret deroppe var fantastisk!
  De har fået nogle rigtig gode snowboard parker. Så hvis du skal ud og blære dig lidt, så er det med at være klædt stil rigtigt på også.
  Du kan få gode tips til den helt rigtige skiferie påklædning på http://www.compleo.dk

  -Tak for de gode videoer ! keep up the good work, og fremragende ny hjemmeside btw

 4. Andre Berger

  Sønnen og jeg tog på “opvarmingstur” til Hemsedal i primo dec. 2010 og vi boede på Ski Lodgen, super lækkert hotel godt beliggende med pisterne lige udenfor. Rigtige fine forhold på løjperne dog var der for mange som stadig ikke var åbnet og tilmed var der flere ski-landshold (der fik vi så til gengæld en oplevelse) som betød at udvalget var lidt begrænset. Husk at medbringe mad til nogle af dagene for ellers bliver det hurtigt dyrt. På den lokale pizzeria i Hemsedal by (hyggelig mindre by) kostede burgermenu + alm. pizza 375 nkr! Godtnok incl 2 colaér, dyrt! Området er nemt at overskue og alle ender samme sted så det er svært at blive væk for hinanden. Vi kunne godt finde på at komme igen blot på et tidspunkt hvor det hele er åbnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *